Gourmet opskrifter

Opskrift på gourmet burger

Der er mange bud på hvordan en gourmet burger skal være og dermed mange variationer af en gourmet burger. Her vil jeg give mit bud på den bedste gourmet burger opskrift, sådan som jeg synes den skal være. Hvad er det så der gør en almindelig burger til en gourmet burger?

“I min optik er burgerbollen noget af det vigtigste for en gourmet burger, samt kvaliteten af kødet og de øvrige råvarer.”

Burgerbollen er vigtig

De fleste gør nok brug af en klassisk blød burgerbolle med sesam fra deres lokale supermarked. Den går ikke til en gourmet burger. Man kunne i stedet kaste sig ud i, at bage burgerbollerne derhjemme. Her i en travl hverdag gør jeg dog oftest brug af at købe dem ude og jeg har således været på jagt efter de bedste burgerboller i byen, som et alternativ til de kedelige burgerboller fra supermarkedet. Her vil jeg henvise til henholdsvis Emmerys bageri hvor du kan købe lækre økologiske burgerboller. Hvis du insisterer på at bage dem selv, så vil jeg henvise til Meyers opskrift på burgerboller.

Kødet i en gourmet burger

Kvaliteten af kødet er vigtigt til en gourmet burger, da kødet er hovedingrediensen i en burger og giver den overvejende smagsoplevelse. Når jeg laver gourmet burger foretrækker jeg at bruge kød fra Grambogård. Grambogård leverer noget af det bedste danske kød jeg har smagt og så er det et slagteri der går op i høj dyrevelfærd. Grambogård kød forhandles i Mad & Vin I Magasin ved Kgs. Nytorv og hos et lille udvalg af slagtere rundt omkring på Sjælland. Grambogård kød bruges også af en række gourmet restauranter som eksempelvis NOMA. Til en gourmet burger foretrækker jeg at bruge oksekød og bacon fra Grambogård. Har du ikke mulighed for, at få fat på kød fra Grambogård, kan du alternativt købe friskhakket oksekød hos din lokale slagter. Se oversigt over forhandlere af Grambogård kød.

Indhold i en Gourmet Burger

I forhold til det indhold man vælger at komme i sin burger kan man jo selv vælge udfra sine præferencer. Udover hakkebøf og bacon foretrækker jeg at komme en velsmagen ost i, enten blåskimmel, gedeost eller cheddar. Til at smelte osten og give den en lækker cremet konsistens bruger jeg en gasbrænder. Herudover bruger jeg brune champignoner, tomat, sprød hjertesalat og naturligvis en god hjemmelavet burgerdressing. Jeg foretrækker at lave en burgerdressing med lidt bid i ved at gøre brug af Sriracha hot sauce og røget paprika som giver burgeren en grillet smag.

Opskrift på Gourmet burger
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Burgerdressing
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Burgerdressing
Instruktioner
  1. Start med at rør din burgerdressing op og sæt den i køleskabet så den er klar til servering. Forbered tomater og hjertesalat. Skær de brune champignon i tynde skiver. Sæt burgerbollerne i ovnen på 100 grader og varm dem i 5 minutter. Herefter slukkes for ovnen og lad dem stå på eftervarme så de holder sig lune.
  2. Kom salt i det hakket oksekød og udform dine hakkebøffer. Lav dem store og tynde (ca. 2 cm i højden), da de trækker sig sammen på panden. Steg dem i ca 4 minutter på hver side. Imens bøfferne er på panden, kom osten på og lad den smelte over bøffen. Brug evt. en gasbrænder til at smelte osten. Til sidst lad bøfferne trække i 5 minutter.
  3. Steg din bacon til den er sprød og herefter de tynde skriver champignon et minut på hver side. Tag burgerbollerne ud af ovnen, skær dem over og rist dem kort på panden med indersiden nedad. Du er nu klar til at samle burgerne.
  4. Smør burgerdressing på både top og underbolle. Kom 2 blade hjertesalat på underbollen. Kom bøffen oven på og herefter bacon. Kom de tynde skriver champignon på og til sidst tomat. Du er herefter klar til at sætte tænderne i en saftig og velsmagen gourmet burger.

Anbefalet drikkevarer til en gourmet burger

Kommer snart

Skriv et svar
*
*
*

Følg @gourmetopskrifter