Opskrift på frikadeller
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 1time
Antal personer Forberedelses tid
4personer 20minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 1time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rør salt og hakket svin/kalv sammen og kom på køl i en halv time så massen får lov at sætte sig.
  2. Kom finhakket løg, æg, rasp, mælk og fløde i og ælt det sammen til en fars. Til sidst tilsættes muskatnød, cayennepeber og friskkværnet peber. Farsen må hverken være for fast eller for blød. Du kan justere lidt til med hhv. mælk og rasp hvis den føles for fast eller blød. Farsen skal hellere være til den bløde side, end den faste.
  3. Sæt farsen på køl i yderligere 30 minutter så den kan få lov at sætte sig. Tag farsen ud 10 minutter inden stegning.
  4. Brug en spiseske til at forme frikadellerne. Steg i rigeligt med smør ved høj varme i et minut på hver side så de får en fin stegeskorpe. Skru herefter ned på middel varme og steg videre i yderligere 9 minutter på hver side. Stegetid i alt 20 minutter.
  5. Hæld stegefedtet / smøret ud over frikadellerne ved servering og top evt med noget friskhakket persille.