Gourmetopskrifter.dk

Gourmetopskrifter.dk

Opskrift på danske gourmet frikadeller (som du aldrig har fået dem før)

Klassisk danske frikadeller som mormor hun laver dem, er et sikkert hit og en enkelt og nem ret. Jeg har dog tilladt mig at eksperimentere lidt og tilføjet et par ekstra ingredienser, men stadig holdt fast i de traditionelle tilberedningsteknikker som klassiske danske frikadeller kræver og den kombination giver et resultat som er nogle lækre gourmet frikadeller som er saftige og meget smagsrige.

Denne opskrift er stadig nem at gå til og det kræver ikke det store at få succes med. Vigtigst når du laver frikadeller er, at du bruger noget godt kød af god kvalitet. Du kan bruge enten rent svinekød eller kalv og flæsk. Fedtprocenter må gerne være høj, så du undgår kedelige og tørre frikadeller. Brug et æg til at bind din fars sammen med og tilsæt lidt fløde som er med til at opretholde en cremet konsistens. Friskkværnet peber er vigtigt og den rette mængde salt. Brug 2 tsk salt pr. 500 gram kød. Spar ikke på smøren under stegning.

Frikadeller er en klassisk dansk ret som går godt sammen med tilbehør som nye danske kartofler og en god brun sovs.

Opskrift på frikadeller
Region Dansk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
Region Dansk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rør salt og hakket svin/kalv sammen og kom på køl i en halv time så massen får lov at sætte sig.
  2. Kom finhakket løg, æg, rasp, mælk og fløde i og ælt det sammen til en fars. Til sidst tilsættes muskatnød, cayennepeber og friskkværnet peber. Farsen må hverken være for fast eller for blød. Du kan justere lidt til med hhv. mælk og rasp hvis den føles for fast eller blød. Farsen skal hellere være til den bløde side, end den faste.
  3. Sæt farsen på køl i yderligere 30 minutter så den kan få lov at sætte sig. Tag farsen ud 10 minutter inden stegning.
  4. Brug en spiseske til at forme frikadellerne. Steg i rigeligt med smør ved høj varme i et minut på hver side så de får en fin stegeskorpe. Skru herefter ned på middel varme og steg videre i yderligere 9 minutter på hver side. Stegetid i alt 20 minutter.
  5. Hæld stegefedtet / smøret ud over frikadellerne ved servering og top evt med noget friskhakket persille.
Skriv et svar
*
*
*

Følg @gourmetopskrifter

Instagram has returned invalid data.